58 de cazuri de infectie cu virsului West Nile in 2015. 18 inregistrate in noua zile

13/09/2016

58 de cazuri de infectie cu virsului West Nile in 2015. 18 inregistrate in noua zile

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/58-de-cazuri-de-infectie-cu-virsului-west-nile-in-2015-18-inregistrate-in-noua-zile/

virus-tantariAlte 18 cazuri de infectie cu virus West Nile au fost confirmate in perioada 1 – 9 septembrie in Romania, potrivit  Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.
Potrivit site-ului INSP, in perioada 1 mai – 9 septembrie, 58 de persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile, numarul deceselor fiind de 5.

Dintre persoanele decedate in cele patru luni, doua au fost din Ialomita si cate una din Iasi, Mures si Bucuresti.

Pe grupe de varsta, situatia se prezinta astfel: cele mai multe persoane infectate cu acest virus – 20 – fac parte din grupa de varsta 70 – 79 de ani, 9 persoane de 80 de ani si peste, 9 persoane cu varste intre 60 – 69 de ani, 6 persoane intre 50 – 59 de ani, 5 persoane intre 40 – 49 de ani, 4 persoane intre 30 – 39 de ani, 4 persoane intre 20 – 29 de ani si o persoana cu varsta pana in 19 ani.

In ceea ce priveste distributia pe judete, au fost inregistrate: in Bucuresti – 12 cazuri, Bacau – 3, Braila – 12, Dolj – 3, Galati – 4, Giurgiu – 1, Ilfov – 5, Ialomita – 5, Iasi – 4, Mehedinti – 1, Mures – 1, Olt – 2, Prahova – 2, Tulcea – 1, Teleorman – 1, Valcea – 1.

Potrivit Agerpres, Medicii recomanda populatiei sa evite expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente de tantari, sa impiedice patrunderea insectelor in casa (plase de protectie), sa asigure desecarea baltirilor de apa din jurul gospodariilor, sa indeparteze recipientele de apa statuta si gunoiul menajer.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Reprezentantii Spitalului Judetean Botosani atrag atentia asupra epuizarii care afecteaza cadrele medicale

Un medic de la Spitalul Judean de Urgenta Sibiu face apel la populatie pentru achizitionarea unui container special

O femeie care se pretindea medic realiza interventii estetice in Bucuresti | Politistii fac cercetari

Marile lanturi farmaceutice dau asigurari ca vor ajuta la distribuirea vaccinului anti-Covid

ONU a recunoscut proprietatile medicinale ale canabisului si a decis retragerea de pe lista stupefiantelor periculoase