56 de cazuri de gripa clinica raportate in ultima saptamana

16/12/2021
56 de cazuri de gripa clinica raportate in ultima saptamana

56 de cazuri de gripa clinica raportate in ultima saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/56-de-cazuri-de-gripa-clinica-raportate-in-ultima-saptamana/

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica (INSP), in ultima saptamana de raportare au fost confirmate, la nivel national, 56 de cazuri de gripa clinica, in comparatie cu 10 cazuri inregistrate in saptamana similara din anul trecut.

Potrivit sursei citate, la nivel national, in saptamana 6 – 12 decembrie 2021, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost de 45.699, cu 31,7% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (34.684) si cu 38,2% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara (33.067).

Totodata, INSP mai arata ca, in acelasi interval de timp, au fost inregistrate si 5 cazuri de infectii respiratorii acute severe (SARI), la fel ca in saptamana precedenta, fata de zero in aceeasi perioada a sezonului precedent.

De la inceputul sezonului a fost confirmat cu laboratorul un caz de gripa, cu virus gripal tip B, in municipiul Bucuresti. Pana in prezent, nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Etichete: gripa clinica, infectii respiratorii acute, INSP

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: