54 de cabinete si 135 de centre de vaccinare a copiilor din grupa 5 -11 ani

23/11/2021
54 de cabinete si 135 de centre de vaccinare a copiilor din grupa 5 -11 ani

54 de cabinete si 135 de centre de vaccinare a copiilor din grupa 5 -11 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/54-de-cabinete-si-135-de-centre-de-vaccinare-a-copiilor/

UPDATE: Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat, joi, 25 noeimbrie, vaccinul anti-Covid Pfizer/BioNTech pentru copiii din grupa de varsta 5-11 ani.

Pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor intre 5 si 11 ani autoritatile au identificat 45 de cabinete de vaccinare in unitatile sanitare si alte 135 in centrele unde se foloseste vaccin Pfizer.

“Situatia preliminara legata de numarul de cabinete de vaccinare adresate copiilor cu grupa de varsta 5-11 ani: sunt identificate circa 45 de cabinete in unitatile sanitare si alte 135 de cabinete de vaccinare in centrele unde, in momentul de fata, se foloseste vaccin de la compania BioNTech/Pfizer. Aceste situatii vor fi in dinamica si pe masura ce vom avea o finalizare a numarului de cabinete, o vom comunica”, a declarat Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, intr-o conferinta de presa.

Potrivit medicului, exista confirmarea ca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) va face recomandarea de autorizare pe 25 noiembrie si probabil pe 26 noiembrie va autoriza vaccinul de la Pfizer pentru a fi administrat la grupa de varsta 5-11 ani.

“Dupa cum am anuntat, cred ca la jumatatea lunii decembrie si vaccinul de la compania Moderna va primi recomandarea de autorizare pentru grupa de varsta 6-11 ani. Dozajul pentru aceasta grupa de varsta 5-11 ani este de 10 micrograme, cu o schema de administrare a doua doze la interval de 21 de zile”, a mai precizat medicul militar.

Etichete:

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: