500 de pacienti cu scleroza multipla pe lista de asteptare

20/02/2014

500 de pacienti cu scleroza multipla pe lista de asteptare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/500-de-pacienti-cu-scleroza-multipla-pe-lista-de-asteptare/

viata sanatoasaScleorza multipla este considerata o problema de sanatate publica avand in vedere impedimentele care apar in accesul pacientilor la tratament. Daca 2500 de pacienti beneficiaza in momentul de fata de tratament, 500 de bolnavi cu scleroza multipla inca se afla pe lista de asteptare. Prof dr.Gheorghe Iana, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a municipiului Bucuresti, a atras atentia ca, in acest caz, costul mediu de tratament nu este cel real.

Lista de asteptare in scleroza multipla trebuie sa dispara

Prof.dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, cere autoritatilor sa ia masurile necesare pentru eliminarea listei de asteptare in tratamentul sclerozei multiple.

“Celor care nu sunt inclusi in program le scade speranta de viata. De aceea ‘Jos lista mortii!’ trebuie sa fie mesajul nostru”, a precizat prof.dr. Vasile Astarastoae.

Costul mediu pe pacient tratat este de 42.000 lei pe an, iar costul real in functie de solutia terapeutica este de 50.000 lei. In acest caz, costul mediu este sub valoarea pretului celui mai ieftin produs din Romania.

“Dintre doi pacienti cu aceeasi boala, cu aceeasi vechime, totusi trebuie sa aleg”

Conf.dr. Ioan Buraga a precizat ca medicii sunt pusi in situatia de a alege intre pacientii cu aceeasi boala care dintre ei va incepe tratamentul.

“In prezent exista o lista de asteptare de intrare in programul de tratament de 500 de pacienti. Impreuna cu factorii de decizie trebuie sa facem ceva ca acesti pacienti sa aiba parte de tratament echitabil si de o viata normala”, a precizat Laurentiu Lazar, presedintele Societatii de Scleroza Multipla din Romania.

Dezbaterea despre listele de asteptare in tratamentul pacientilor cu scleroza multipla a avut loc in cadrul campaniei “Impreuna Invingem Scleroza Multipla”.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Legea privind preventia si depistarea precoce a diabetului a fost votata de Camera Deputatilor

EMA: Zece noi tratamente pe piata UE | 76 de medicamente aprobate in 2020

Conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu: Ar trebui gasita o modalitate de a testa pacientii fara a-i interna

Ziua internationala a osteoporozei | Osteoporoza reduce semnificativ calitatea vietii pacientului

Raportul Corpului de control al premierului dupa verificarile de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti