500 de milioane de lei din PNRR pentru ambulatoriile de specialitate din Romania

13/01/2023
500 de milioane de lei din PNRR pentru ambulatoriile de specialitate din Romania

500 de milioane de lei din PNRR pentru ambulatoriile de specialitate din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/500-de-milioane-de-lei-din-pnrr-pentru-ambulatoriile-de-specialitate-din-romania/

Ministerul Sanatatii a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finantarea proiectelor de modernizare si dotare a ambulatoriilor de specialitate din Romania.

In cadrul Investitiei specifice – Unitati de asistenta medicala ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finantare. In urma evaluarii, au fost selectate in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, 55 de unitati sanitare.

Banii europeni nerambursabili vor fi utilizati pentru infiintarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatura medicala de inalta performanta a ambulatoriilor de specialitate.

“Una din preocuparile mele ca ministru al Sanatatii este sa dezvoltam serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi si medicina primara, cat mai accesibile pacientilor, in comunitatile din care acestia fac parte. Conform indicatorilor din PNRR, in cadrul acestei investitii obiectivul prevedea finantarea a 30 de ambulatorii. In urma consultarii cu reprezentantii Comisiei Europene, am reusit sa dublam numarul ambulatoriilor care vor primi finantare nerambursabila.” a declarat ministrul Sanatatii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fara TVA. In perioada imediat urmatoare, Ministerul Sanatatii va semna contractele de finantare cu beneficiarii, urmand ca in aceasta primavara sa demareze lucrarile de executie.

“Dezvoltarea sociala si dezvoltarea economica nu se pot intampla fara acces la servicii de sanatate si fara un sistem de educatie solid. Construim spitale si sectii noi acolo unde este posibil si incurajam reabilitarea completa a cladirilor vechi care permit desfasurarea corespunzatoare a activitatii medicale spitalicesti in conditii de siguranta pentru pacienti. Cat voi fi ministru al Sanatatii voi fi partenerul si sustinatorul reprezentantilor din administratia locala care au vocatia constructiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunitatilor pe care le conduc.” a mai adaugat ministrul Sanatatii.

Lista obiectivelor aprobate pentru finantare a fost publicata pe pagina de web a Ministerului Sanatatii, la sectiunea PNRR.

Etichete: fonduri PNRR, proiect PNRR, ambulatorii de specialitate

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Fata Morgana says:

    Care sunt ambulatoriile de specialitate selectate sa primeasca acesti bani ? Exista o lista a lor undeva ? o putem vedea ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: