50 milioane de euro pentru formarea personalului care efectueaza transplanturi

26/09/2014

50 milioane de euro pentru formarea personalului care efectueaza transplanturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/50-milioane-de-euro-pentru-formarea-personalului-care-efectueaza-transplanturi/

tehnici-chirurgieMinisterul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), lanseaza o noua competitive de proiecte denumita generic “Competente pentru competitivitate in domeniul medical — transplant de organe, tesuturi si celule’, Domeniul Major de Interventie 3.2, “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”.

“Romania are nevoie acuta de personal specializat in domeniul transplantului de organe, tesuturi si celule. O spune chiar Agentia Nationala de Transplant. Specializarile costa iar banii alocati nu sunt niciodata suficienti. Pentru mine insa domeniul sanatatii este si va ramane o prioritate iar solutia pentru viitor este consecventa in atingerea obiectivelor. Din acest motiv, alocam din fondurile disponibile in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane o suma de 50 milioane de euro pentru formarea profesionala a personalului care efectueaza transplanturi”, declara ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

Prin lansarea propunerii de proiecte se doreste eficientizarea competentelor profesionale ale personalului medical din domeniul transplant de organe, tesuturi si celule, din unitati publice sanitare cu paturi in scopul dezvoltarii acestui sector.

Grupul-tinta eligibil al apelului cuprinde personalul medical, minim 500 medici si 1.000 asistente medicale din domeniul transplant.

Proiectele vor putea fi incarcate in sistemul electronic Action Web in perioada 13 — 27 octombrie 2014.

Mai multe amanunte referitoare la ghidul solicitantului se gasesc pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical