50% din populatia adulta din Romania s-a vaccinat anti-Covid cu cel putin o doza

27/01/2022

50% din populatia adulta din Romania s-a vaccinat anti-Covid cu cel putin o doza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/50-din-populatia-adulta-din-romania-s-a-vaccinat-anti-covid-cu-cel-putin-o-doza/

In prezent, in Romania, potrivit autoritatilor sanitare, 50% din populatia adulta peste 18 ani s-a imunizat cu cel putin o doza de vaccin anti-Covid.

“In momentul acesta avem 50% din populatia adulta peste 18 ani care are cel putin o doza de vaccin. Practic, am atins acest prag de vaccinare in populatie adulta. Din populatia totala rezidenta in Romania, rata de vaccinare se apropie de 41,8%. (…) In momentul de fata, sunt peste 2,33 milioane de persoane care au primit doza de booster din cele eligibile, ceea ce inseamna un procent de aproximativ 40% din cei care pot sa efectueze boosterul la acest moment care s-au prezent pentru efectuarea acestui tip de vaccin” a declarat Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID-19.

Potrivit acestuia, rata de vaccinare in Bucuresti este de aproape 67%.

“Sunt sapte judete care au rata de vaccinare intre 50% si 60% – Cluj, Constanta, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Brasov si Timis -, alte 24 de judete care au rata de vaccinare intre 40% si 50% si zece judete care au intre 30% si 40%”, a aratat precizat seful CNCAV.

Etichete: vaccinare anti-covid romania, rata vaccinare anti-covid romania

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: