5 exercitii fizice recomandate pacientilor cu diabet

04/03/2014

5 exercitii fizice recomandate pacientilor cu diabet

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/5-exercitii-fizice-recomandate-pacientilor-cu-diabet/

exercitii-diabetMonitorizarea bolii la pacientii cu diabet impune si coordonarea unui stil de viata sanatos, cu exercitii fizice regulate. Specialistii recomanda pentru bolnavii cu diabet o serie ampla de exercitii fizice, de la simpla plimbare in parc, pana la exercitii de yoga sau fitness. Activitatea fizica mentine greutatea normala a corpului si poate reduce stresul.

Activitatea fizica poate influenta nivelul glicemiei

Specialistii recomanda pacientilor cu diabet 2 activitate fizica regulata pentru monitorizarea bolii. Acestia considera ca miscarea poate sa mentina sub control nivelul glicemiei, sa ajute pacientii sa-si mentina greutatea sau sa scada in greutate daca este necesar.

Plimbarea

Cea mai frecventa activitate recomandata pacientilor cu diabet de tip 2 este plimbarea. Recomandata intr-un pas mai alert, plimbarea este considerata un exercitiu de aerobica, benefic pentru ritmul cardiac.

Societatea Americana de Diabet recomanda pacientilor sa nu depaseasca doua zile consecutive fara sa faca o sesiune de exercitii de aerobica.

Exercitii pentru intarirea masei musculare

Pacientii cu diabet intampina probleme in ceea ce priveste masa musculara. In acest caz, exercitiile recomandate pentru intarirea masei musculare sunt foarte importante.

Specialistii recomanda astfel de exercitii cel putin de doua ori pe saptamana. Fiecare sedinta de exercitii ar trebui sa includa cinci pana la 10 exercitii diferite care sa implice grupele majore de muschi.

Inotul

Inotul este o alta activitate fizica recomandata de specialisti deoarece nu pune presiune pe articulatii. Medicii atrag atentia ca bolnavii cu diabet trebuie sa evite leziunile in zona picioarelor deoarece, in aceste cazuri, risca infectii.

Se recomanda utilizarea papucilor speciali pentru inot care previn ranirea picioarelor sau alunecarea pe pardoseala umeda.

Bicicleta medicinala

Exercitiile la bicicleta medicinala ajuta la functionarea mai buna a plamanilor si inimii.

Acest tip de bicicleta este recomandata pacientilor cu diabet deoarece exercitiile pot fi facute in casa, evitand riscurile de a cadea si de a suferi leziuni prin mersul pe bicicleta in spatiul liber.

Yoga

Yoga este recomandata pentru relaxare si pentru reducerea stresului. Specialistii considera ca atunci cand nivelul stresului este mare, creste si cel al glicemiei in sange.

Alaturi de exercitiile fizice regulate, medicii de familie recomanda o alimentatie sanatoasa, adecvata pacientilor cu diabet de tip 2.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului

CE a semnat un contract pentru un tratament experimental cu anticorpi impotriva Covid-19