5.000 de cutii de Eutirox (Euthyrox), donate catre farmaciile din opt orase din Romania

19/05/2020

5.000 de cutii de Eutirox (Euthyrox), donate catre farmaciile din opt orase din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/5-000-de-cutii-de-eutirox-euthyrox-donate-catre-farmaciile-din-opt-orase-din-romania/

Un numar de 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, importate din Spania, vor fi donate farmaciilor din opt orase.

“Asociatia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) a incheiat, cu avizul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania, un acord de donatie cu Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) si Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Autoimune (APAA) cu scopul de a contracara criza de Euthyrox din tara. Medicamentul Eutirox 100 mcg donat este importat din Spania, cu respectarea legislatiei romane in vigoare, autorizat de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania si este echivalentul produsului comercializat in Romania sub denumirea de Euthyrox 100 mcg”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Cele 5.000 de cutii de Eutirox 100 mcg, cu o valoare totala de 85.839 de lei, sunt disponibile incepand cu data de 20 mai in farmacii din Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea, Buzau, Timisoara, Cluj-Napoca si Craiova.

Potrivit surse citate, pacientii care au nevoie de acest medicament in tratamentul curent se vor prezenta la farmacie cu reteta, scrisoarea medicala sau alt document eliberat de medic care recomanda un tratament cu Euthyrox. Persoanele care nu se pot deplasa pot trimite un reprezentant la farmacie cu o copie dupa documentele precizate mai sus.

Estimarile arata ca in Romania sunt in jur de 500.000 de pacienti cu afectiuni tiroidiene care au nevoie de acest medicament.

Etichete: euthyrox, eutirox, medicament euthyrox in farmacii, tratament boli tiroidiene

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu