47% din personalul auxiliar sanitar din spitale ezita se se vaccineze

09/08/2021
47% din personalul auxiliar sanitar din spitale ezita se se vaccineze

47% din personalul auxiliar sanitar din spitale ezita se se vaccineze

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/47-din-personalul-auxiliar-sanitar-din-spitale-ezita-se-se-vaccineze/

Prima evaluare a vaccinarii impotriva COVID-19, pe categorii profesionale din Sanatate, realizata de Federatia Sanitas, arata ca putin sub 50% din personalul auxiliar sanitar (infirmiere, brancardieri etc.) din Romania ezita sa se vaccineze.

Datele arata ca, la acest moment, 47% din personalul auxiliar sanitar din spitale inca ezita se se vaccineze.
Evaluarea este realizata de Federatia SANITAS pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din Romania.

Esantionul reprezentativ cuprinde atat institutiile aflate in subordinea Ministerului Sanatatii si a autoritatilor publice locale, cat si pe cele care functioneaza in retele de institutii publice de sanatate aflate in subordinea altor ministere si autoritati publice centrale (Transporturi, Justitie, MAI, SRI, Academia Romana etc.). La acestea se adauga datele primite de la DSP-uri, Servicii Judetene de Ambulanta si Centre de Transfuzie Sanguina din intreaga tara.

“Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021. Continuam sa monitorizam evolutia vaccinarii in sistem si, pe masura ce datele se schimba semnificativ, vom face publice informatiile actualizate.”, a transmis Federatia Sanitas intr-o informare publicata pe pagina de Facebook.

Etichete: vaccinare cadre medicale, vaccinare anti-Covid spitale, vaccinare anti-covid personal auxiliar sanitar, sanitas

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: