47 de avertismente si 17 sanctiuni pentru medici de familie

03/02/2014

47 de avertismente si 17 sanctiuni pentru medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/47-de-avertismente-si-17-sanctiuni-pentru-medici-de-familie/

copii-cu-dislexiePeste 200 de actiuni de control au fost intreprinse in 2013 la furnizorii de servicii medico-farmaceutice din judetul Suceava. Dintre acestea, 89 au vizat medicii de familie, care au primit avertismente si sanctiuni prin diminuarea cu 10% a valorilor lunare per capita.

Actiuni de control la 89 medici de familie

Cele 235 de actiuni de control la furnizorii de servicii medico-farmaceutice au fost facute 89 la medici de familie, 28 la medicii de specialitate zilnica, 14 la medicii stomatologi, 28 la medicii de specialitate clinica, cinci la furnizorii de servicii medicale de recuperare si zece la furnizori de servicii medicale de specialitate paraclinica (laboratoare, radiologie, imagistica medicala).

Actiunile de control au urmat la 24 de spitale si 48 de farmacii. O actiune de control a fost realizata la furnizorii de ingrijiri medicale la domiciliu, doua la furnizorii de servicii medicale ce deruleaza programe de sanatate, alaturi de actiuni la furnizorii de dispozitive medicale.

Medici de familie amendati pentru prescriere de medicamente compensate

In urma acestor controale, au primit avertismente sase persoane care nu au respectat programul de lucru prevazut prin contractul cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Suceava.

Pentru nerespectarea protocoalelor de prescriere a medicamentelor gratuite sau compensate au fost date 47 de avertismente si 17 sanctiuni cu diminuare de 10% a valorilor lunare per capita in valoare de 50.026,82 lei.

Pentru necompletarea corecta si la zi a formularelor utilizate in sistemul de asigurari de sanatate au fost date sanctiuni de 24.192, 71 lei.
S-au luat in acelasi timp masuri de recuperare a sumei pentru serviciile neefectuate si de recuperare retete prescrise nejustificat.

24 de asigurati nu si-au declarat corect veniturile

Asiguratii care au beneficiat de retete compensate 90% din pretul de referinta fara a-si declara venitul corect, au primit notificari pentru recuperarea contravalorii de 40% din pretul medicamentelor.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela