45% din populatia adulta a Romaniei, vaccinata cu cel putin o doza

08/11/2021

45% din populatia adulta a Romaniei, vaccinata cu cel putin o doza

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/45-din-populatia-adulta-a-romaniei-vaccinata-cu-cel-putin-o-doza/

Incepand de luni, 8 noiembrie, persoanele care au fost imunizate anti-Covid cu vaccinul de la compania Johnson & Johnson si care au mai mult de sase luni de la administrare pot primi si doza de rapel. Autoritatile sanitara recomanda un vaccin pe baza de ARN mesager, insa cei care doresc, pot opta tot pentru Johnson & Johnson.

Presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghita, a precizat ca, pana la acest moment, aproximativ 45% din populatia adulta a Romaniei a primit cel putin o doza de vaccin.

“Daca mentinem ritmul actual de vaccinare, pana la finalul acestui an am putea sa ajungem la peste 9,5 milioane de persoane vaccinate cu cel putin o doza. Asta inseamna peste 55% rata de vaccinare din populatia eligibila a Romaniei peste 12 ani, asa incat, impreuna cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boala, am putea sa ajungem la finalul acestui an la o imunitate de grup de peste 75%.”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Potrivit medicului militar, in prezent sunt peste 13 milioane de doze de vaccin impotriva COVID-19 administrate la nivel national, de la debutul campaniei de vaccinare.

Etichete: procent vaccinare romania, imunitate de grup, rapel Johnson & Johnson

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: