41 de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala in comertul cu medicamente

10/05/2016

41 de perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala in comertul cu medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/41-de-perchezitii-intr-un-dosar-de-evaziune-fiscala-in-comertul-cu-medicamente/

mascatiIn aceasta dimineata, Politia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, a efectuat 41 de de perchezitii in Bucuresti si judetele Hunedoara, Dambovita, Brasov si Prahova, cu punerea in aplicare a 26 de mandate de aducere intr-un dosar privind savarsirea infractiunii de evaziune fiscala in domeniul comertului cu medicamente.

“Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, incepand cu anul 2008, in calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale, in scopul justificarii achizitionarii unor medicamente precum si pentru denaturarea provenientei ilicite  a acestora, au creat circuite comerciale fictive, in baza carora au solicitat rambursarea taxei pe valoarea adaugata”, scrie intr-un comunicat al DGPMB.

Potrivit unor surse, in aceasta ancheta ar fi vorba de medicamente pentru afectiuni oncologice, pentru tratamentul HIV/SIDA si pentru afectiuni cardiace.

“Astfel, banuitii au colectat de pe piata neagra cantitati mari de medicamente, pe care le-au livrat intracomunitar catre beneficiari din mai multe state, prejudiciul creat fiind estimat la suma de 40.000.000 de lei. Persoanele vizate urmeaza a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Politiei Sectorului 2”, se mai precizeaza in comunicatul DGPMB.

Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de sprijinul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Hunedoara, Dambovita, Brasov si Prahova.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Asimptomaticii infectati cu noul coornavirus au aceeasi cantitate de virus ca si persoanele simptomatice

Spitalul Judetean Suceava va face testare Covid-19 si pentru persoane neinternate

DSP Bucuresti va avea conducere militara

Orban, despre deciziile din Sanatate: Nu exista nicio legatura intre campania electorala si masurile pe care le luam

Solicitare privind acoperirea costurilor pentru testele Covid-19 realizate in mediul privat din Bucuresti