40 de milioane de euro pentru construirea si dotarea a 200 de centre medicale integrate

16/06/2023
40 de milioane de euro pentru construirea si dotarea a 200 de centre medicale integrate

40 de milioane de euro pentru construirea si dotarea a 200 de centre medicale integrate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/40-de-milioane-de-euro-pentru-construirea-si-dotarea-a-200-de-centre-medicale-integrate/

Ministerul Sanatatii anunta ca a finalizat evaluarea proiectelor depuse in cadrul PNRR pentru construirea si dotarea a 200 de Centre Comunitare Integrate in zonele in care accesul la servicii medicale este deficitar.

Investitia totala se ridica la 40 de milioane de euro si cuprinde constructia, reabilitarea si dotarea cu echipamente medicale a 200 de centre comunitare integrate din zonele rurale. In aceste centre vor functiona cabinete pentru medicii de familie, laboratoare de tip “point of care” pentru analize uzuale, cabinete pentru medici specialisti, cabinete pentru moase si cabinete stomatologice.

Potrivit ministrului, imbunatatirea asistentei medicale comunitare o sa reduca nivelul actual ridicat al spitalizarilor, pentru multe afectiuni, iar prin implementarea acestui proiect se va asigura accesul echitabil al pacientilor la servicii medicale adecvate, indiferent de zona in care locuiesc.

“Asigurarea serviciilor medicale primare pentru toti cetatenii Romaniei este o prioritate pentru Ministerul Sanatatii. Prin PNRR, am reusit sa aprobam finantarea pentru construirea si dotarea a 200 de centre comunitare integrate care vor oferi servicii de asistenta medicala primara persoanelor care locuiesc in zonele rurale. Toti oamenii trebuie sa aiba acces la ingrijiri medicale adecvate, cat mai aproape de locul in care traiesc.” a declarat ministrul Sanatatii, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Lista localitatilor unde se vor construi cele 200 de Centre Comunitare Integrate se gaseste pe pagina web a Ministerului Sanatatii, la sectiunea PNRR.

Etichete: centre medicale integrate, servicii medicale in zonele rurale, ministerul sanatatii, PNRR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: