37 de ambulante noi pentru 15 judete

16/09/2014

37 de ambulante noi pentru 15 judete

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/37-de-ambulante-noi-pentru-15-judete/

ambulanta15 judete din tara au incepand de luni, 15 septembrie, 37 de ambulante noi cu dotari de ultima generatie. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a predat la Cluj masinile de interventie, care urmeaza sa fie utilizate de serviciile de profil.
“Aceste ambulante vor inlocui cele mai vechi masini de la serviciile judetene de ambulanta. Stiu cat de important este ca ambulantele sa fie moderne, pentru ca acest lucru se traduce in salvarea de vieti. Oricat de inimosi ar fi, de bine intentionati si de harnici, oamenii care lucreaza in serviciul de ambulanta trebuie sa aiba si dotarile necesare pentru a-si face treaba. Pana la sfarsitul anului vom mai livra inca 143 de ambulante”, a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

Cele 15 judete care au beneficiat de cele 37 de ambulante sunt: Bacau, Braila, Botosani, Calarasi, Dambovita, Ialomita, Maramures, Neamt, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Gorj, Vrancea, Vaslui si Olt.

Masinile au fost repartizate de la Cluj-Napoca, asta pentru ca  firma care le-a echipat are sediul in comuna Gilau, judetul Cluj.

Costul unei ambulante este de 63.000 de euro plus TVA, iar valoarea totala a acestui program este de 92 milioane de lei, bani proveniti din fondurile Ministerului Sanatatii.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA a primit cererile de autorizare a vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Moderna si BioNTech & Pfizer

Institutul Cantacuzino ar putea produce, in curand, un vaccin gripal

Ministrul Sanatatii spune ca vaccinul impotriva Covid-19 se va face sezonier, la fel ca vaccinul gripal

Institutul Cantacuzino a lansat pe piata un supliment alimentar

Cadre sanitare decorate de presedintele Iohannis pentru implicarea in combaterea pandemiei