33 de cazuri de gripa in Olt. 15 inregistrate in ultima saptamana

19/01/2017

33 de cazuri de gripa in Olt. 15 inregistrate in ultima saptamana

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/33-de-cazuri-de-gripa-in-olt-15-inregistrate-in-ultima-saptamana/

gripa educatia pacientului15 cazuri noi de gripa sezoniera au fost confirmate in ultimele cinci zile in judetul Olt. De la inceputul anului si pana acum, aici au fost raportate 33 de cazuri.
Purtatorul de cuvant al DSP Olt a precizat ca atat gripa cat si numarul infectiilor respiratorii acute si pneumoniilor sunt in crestere fata de media ultimelor trei saptamani.

In saptamana precedenta, s-au prezentat la medic 1.222 de pacienti cu infectii respiratorii acute si 575 de pacienti cu pneumonii. Au fost internati 96 de pacienti cu infectii respiratorii acute si 111 pacienti cu pneumonie.

“In ultima perioada, au fost confirmate inca 15 cazuri cu gripa sezoniera (tip A subtip H3N2). Toate cazurile s-au prezentat la SJU Slatina cu simptomatologie compatibila cu gripa, respectiv: febra, debut brusc, dispnee, tuse, expectoratie, cefalee, rinita, coriza, stare generala alterata. Cazurile confirmate sunt cu varste cuprinse intre 19—81 ani. Evolutia cazurilor a fost favorabila. Nu s-au inregistrat decese prin gripa in acest sezon”, a declarat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt, potrivit Agerpres.

De la inceputul acestui an, au fost confirmate 33 de cazuri de gripa in judetul Olt.

*
Medicii de familie au la dispozitie un studiu de caz inspirat din cabinetul unui medic de familie. Studiu, unul provocator si interesant, poate fi accesat, AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal