300.000 de copii ajung la medicul de familie din cauza fumatului pasiv

12/02/2014

300.000 de copii ajung la medicul de familie din cauza fumatului pasiv

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/300-000-de-copii-ajung-la-medicul-de-familie-din-cauza-fumatului-pasiv/

fumat-in-masinaFumatul pasiv poate cauza in randul copiilor afectiuni majore ale plamanilor. Astfel, datele precizate de British Medical Journal arata ca fumatul pasiv este asociat anual in Marea Britanie cu 300.000 de vizite la medicul de familie, 9.500 de internari in spitale, aproximativ 200 de cazuri de meningita bacteriana si 40 de cazuri de sindromul mortii subite la copii.

Copiii inhaleaza o cantitate mult mai mare de nicotina in masina

Specialistii atrag atentia ca, daca unul din membri familiei fumeaza in masina, copilul este expus la un nivel mult mai ridicat de nicotina.
Astfel medicii recomanda parintilor sa nu mai fumeze in masina daca sunt alaturi de copii.

Un proiect de lege din Marea Britanie interzice fumatul in masina

Avand in vedere avertizarile medicilor asupra afectiunilor cu risc major la care sunt expusi copiii prin fumatul pasiv, membrii politici din Marea Britanie vor sa introduca o lege prin care sa interzica fumatul in masina.

Conform elpais.com, peste 700 de medici si experti din Marea Britanie au semnat un document prin care cer prim ministrului britanic sa sprijine interzicerea fumatului in masina atunci cand exista si copii.

Sustinatorii acestei legi motiveaza ca parintii pot alege daca fumeaza sau nu in masina, insa copiii sunt expusi fumatului pasiv si implicit riscului afectiunilor fara voia lor.

O singura tigara fumata in masina are un efect nociv de 23 de ori mai mare

Specialistii atrag atentia ca o singura tigara fumata in masina are o concentratie a fumului de 23 de ori mai mare decat in cazul unei tigari fumate in interiorul unei case.

Chiar si in fata acestor avertizari ale specialistilor, opozantii acestei legi considera ca interzicerea fumatului in masina ar insemna o intruziune in intimitatea fiecarei familii.

In acelasi timp, ar fi primul pas spre interzicerea fumatului in propria casa.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: