26 medici de familie au fost penalizati de CJAS Suceava

21/11/2011

26 medici de familie au fost penalizati de CJAS Suceava

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/26-medici-de-familie-au-fost-penalizati-de-cjas-suceava/

26 de medici de familie au fost penalizati, in urma actiunilor de control ale CJAS Suceava, fiindu-le imputata suma totala de 6.886,12 lei, dupa ce au eliberat mai multe retete in regim de compensare 90% unor pacienti pensionari saraci, informeaza Agerpres.

Pentru a beneficia de prevederile programului ce presupune compensarea de 90%, pensionarii care au venituri numai din pensii de pana la 700 de lei pe luna trebuie sa prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte acest venit, sustine Cristian Bleortu, directorul CJAS Suceava.

Controlul a vizat verificarea cazurilor in care au fost decontate retete cu medicamente compensate cu 90% din pretul de referinta acordate pensionarilor care au realizat pe langa pensie si venituri din alte surse, in perioada martie 2009 pana la 30 septembrie 2011. Evaluatorii au urmarit daca medicul de familie a consemnat in fisa medicala a pensionarului sau in registrul de consultatii numarul talonului si cuantumul pensiei, dar si daca medicul a anexat la fisa medicala declaratia pe propria raspundere a pensionarului din care sa rezulte faptul ca realizeaza venituri numai din pensii de pana la 600 – 700 de lei pe luna.

223 medici de familie – verificati

Au fost controlati 223 de medici de familie, iar rezultatele arata ca in cazul a 11 doctori au eliberat prescriptii cu incadrarea nejustificata a pacientilor in categoria “pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 600 – 700 lei pe luna”, deoarece la nivelul entitatilor controlate nu s-au regasit declaratii pe proprie raspundere a beneficiarilor ca nu realizeaza si alte venituri in afara celor provenite din pensii.

In plus, 10 medici au emis prescriptii medicale cu sau fara contributie personala din partea asiguratului, cu bifarea rubricii “pensionar cu venituri numai din pensii sub 600 – 700 de lei”, pacientii avand in fapt pensii in cuantum de peste de 600 – 700 lei pe luna, conform datelor inscrise in taloanele de pensii pe care le-au inaintat medicilor.

Alti cinci medici au prescris retete pentru categoria “pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 600 – 700 lei pe luna”, desi la fisele pacientilor sunt anexate documente din care reiese faptul ca acestia realizeaza si alte venituri in afara celor provenite din pensii.

 

Sursa: PaginaMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: