25 milioane euro pentru cercetare medicala

25/09/2014

25 milioane euro pentru cercetare medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/25-milioane-euro-pentru-cercetare-medicala/

Hamburger din celule stem la 250.000 de euroMinisterul Fondurilor Europene a emis joi, 25 septembrie, un comunicat de presa prin care anunta lansarea prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Creserea Competitivitatii Economice (POS CCE), axa prioritara 2, o noua cerere de proiecte in valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare-dezvoltare existente si crearea de noi infrastructuri, respective laboratoare sau centre de cercetare.

Data limita de depunere a proiectelor este 24 octombrie 2014, iar programul are in vedere “finantarea unui proiect complex, de interes national, in domeniul sanatatii, cu scopul prevenirii bolilor cu potential evolutiv invalidant sau letal”, sustinut de Ministerul Sanatatii.

“Vizitand spitalele din Romania, am constatat ca multora le lipseste tehnologia indispensabila diagnosticarii unor leziuni cu potential letal. Am tinut, asadar, ca prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice sa alocam 25 de milioane de euro pentru acoperirea acestor lipsuri, prin achizitionarea de angiografe. Si nu ma opresc aici. Colaborez cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, pentru identificarea unor modalitati prin care romanii sa poata beneficia de tratamente cat mai performante si de servicii medicale de calitate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform Agerpres.

Categoriile de solicitanti eligibili sunt institutiile publice sau de drept public de interes national cu activitate de cercetare in domeniul sanatatii.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Arafat: Folosirea certificatului Covid la intrarea in diferite locatii trebuie sa continue

Medicii de familie pot fi implicati in promovarea vaccinarii anti-Covid (Valeriu Gheorghita)

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere