25.000 de europence calatoresc anual in UE pentru tratamente impotriva infertilitatii

23/08/2011

25.000 de europence calatoresc anual in UE pentru tratamente impotriva infertilitatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/25-000-de-europence-calatoresc-anual-in-ue-pentru-tratamente-impotriva-infertilitatii/

Circa 25.000 de europence – casatorite sau nu – calatoresc in fiecare an intre granitele Uniunii Europene pentru a se supune unui tratament de reproducere asistata, scrie in editia de sâmbata cotidianul spaniol El Pais, care citeaza un studiu realizat de grupul Fertility Counts, format din membri ai Societatii Europene de Fertilitate, anunta Agerpres.

Fenomenul a fost numit de presa ‘turism de reproducere’, termen respins insa drept ‘frivol’ de catre medici. Spania primeste circa o treime din aceste 25.000 de femei, care cheltuiesc anual doar pentru tratamente aproximativ 40 de milioane de euro.

Directorul Institutului Universitar Dexeus din Barcelona, Buenaventura Coroleu, sustine ca in Spania ‘s-a inregistrat o crestere importanta’ a acestui tip de tratamente.

Medicul spaniol a calculat ca, din cele 40.000 de proceduri de fertilizare in vitro care se realizeaza in Spania in fiecare an, 15% si 20% sunt realizate pe paciente care provin din afara Spaniei. Altfel spus, este vorba de 6.000 pana la 8.000 de femei, carora li se adauga si cele care opteaza pentru alte tehnici, cum ar fi inseminarea si donarea de ovule sau embrioni.

Prima cauza a acestor ‘calatorii pentru reproducere’ o reprezinta varietatea legislatiilor. intr-o Uniune Europeana care tinde sa unifice normele, legile privind conceptia sunt, potrivit studiului, unul dintre domeniile in care exista o mare diversitate, diferentele fiind imense. in timp ce in tarile nordice media tratamentelor de fertilitate este de 2.200 de cazuri la un milion de locuitori, in Lituania si Letonia proportia este de mai putin de 150 de cazuri. in acest clasament, Spania se afla peste media europeana, cu circa o mie de proceduri la milionul de locuitori.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: