22 de spitale din Bucuresti in lupta impotriva SARS-CoV-2 | Fonduri europene pentru unitatile medicale

23/11/2020
22 de spitale din Bucuresti in lupta impotriva SARS-CoV-2 | Fonduri europene pentru unitatile medicale

22 de spitale din Bucuresti in lupta impotriva SARS-CoV-2 | Fonduri europene pentru unitatile medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/22-de-spitale-din-bucuresti-in-lupta-impotriva-sars-cov-2-fonduri-europene-pentru-unitatile-medicale/

22 de spitale sunt angrenate in Bucuresti in lupta impotriva SARS-CoV-2, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.
“Avem 22 de spitale in Bucuresti angrenate in activitatea impotriva SARS-CoV-2. (…) Tin sa mai completez ca, tot pe finantarea europeana, avem fonduri de 50 de milioane de euro tocmai pentru instalatiile din spitale, avand in vedere si perioada prin care trecem si reevaluarea tuturor sectiilor de terapie intensiva’, a afirmat Tataru, potrivit Agerpres.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos, a precizatm luni, ca la nivelul Capitalei au fost depuse 40 de cereri de finantare in valoare de 190 de milioane de euro.

“Astazi, cu cele 10 contracte pe care le semnam, ajungem la 22 de contracte pe care deja le avem semnate si incepe implementarea lor, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, mai precis 116 milioane de euro. Echipamentele care se finanteaza cuprind doua componente: o componenta destinata sectiilor de terapie intensiva, iar cealalta componenta este destinata activitatilor de imagistica. (…) Astazi semnam contracte pentru aparate de ventilatie – ca numar 126, statii de monitorizare 342, aparatura pentru investigare respiratorie si digestiva 101, ecografe 99, echipamente electrocardiografe si defibrilatoare 205”, a precizat Bolos conform sursei citate.

Contractele de finantare semnate luni sunt destinate Spitalului Clinic Colentina Bucuresti – 27 de milioane de lei, Spitalului Universitar de Urgenta Militar ‘Dr. Carol Davila’ – 41,4 milioane lei, Institutului de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ – 22,4 milioane de lei, Institutului National de Gerontologie si Geriatrie ‘Ana Aslan’- 44,2 milioane lei, Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti – 42,6 milioane lei, Institutului National de Endocrinologie ‘C.I. Parhon’ Bucuresti – 11,4 milioane lei, Spitalului Clinic ‘Profesor Dr. Theodor Burghele’ – 12,8 milioane de lei, Spitalului Universitar de Urgenta – 48,3 milioane lei, Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare ‘Prof. Dr. C.C. Iliescu’ – 48,3 milioane lei, Spitalului Clinic de Boli Infectioase ‘Dr. Victor Babes’ – 34,7 milioane lei.

Etichete: spitale bucuresti covid, fonduri europene spitale, nelu tataru, marcel bolos

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: