2180 de studenti straini inscrisi la concursul de admitere la UMF Cluj-Napoca

28/08/2023
2180 de studenti straini inscrisi la concursul de admitere la UMF Cluj-Napoca

2180 de studenti straini inscrisi la concursul de admitere la UMF Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/2180-de-studenti-straini-inscrisi-la-concursul-de-admitere-la-umf-cluj-napoca/

Anul acesta, la UMF “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, 2180 de tineri au candidat pentru a ocupa unul dintre cele 605 locuri scoase la concurs pentru programele de studii de licenta in limba franceza (355 de locuri) si limba engleza (250 de locuri), din anul universitar 2023-2024.

Potrivit institutiei de invatamant superior, candidatii din acest an au provenit din 89 de tari, cei mai multi venind din Franta, Germania, Elvetia, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India, Algeria si Siria. Acestia au putut opta pentru trei programe de studii de licenta, cu predare in limba engleza sau franceza: Medicina, Medicina dentara si Farmacie.

La programul de studiu Medicina, au fost disponibile 400 de locuri si au fost evaluate 1278 de dosare. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la programul de studiu Medicina in limba franceza, cu 4 candidati pe un loc. La Medicina Dentara, s-au inscris 769 de candidati pentru 125 de locuri, iar concurenta cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare in limba franceza, unde au concurat 8 candidati pe un loc. La programul de studiu in Farmacie in limba franceza au fost scoase la concurs 80 de locuri, la care s-au inscris 117 candidati.

Etichete: umf cluj-napoca, admitere umf cluj, studenti straini medicina

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: