200 de ONG-uri si asociatii cer politicienilor sa sustina drepturile persoanelor cu autism

06/06/2024
200 de ONG-uri si asociatii cer politicienilor sa sustina drepturile persoanelor cu autism

200 de ONG-uri si asociatii cer politicienilor sa sustina drepturile persoanelor cu autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/200-de-ong-uri-si-asociatii-cer-politicienilor-sa-sustina-drepturile-persoanelor-cu-autism/

Aproximativ 40.000 de persoane cu autism si familiile acestora solicita politicienilor, mai ales candidatilor la alegerile locale, europene, parlamentare si prezidentiale sa sustina drepturile persoanelor cu autism.

Mai multe asociatii din domeniu au initiat demersul ‘Angajament pentru Autism’ care are scopul de a mobiliza intreaga clasa politica, cu precadere candidatii la alegerile locale, europene, parlamentare si prezidentiale, sa sustina activ si sa respecte drepturile persoanelor cu autism din Romania.

Potrivit Asociatiei HELP Autism, documentul de pozitie este sustinut de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti si a fost semnat deja de aproximativ 50 de candidati de la toate partidele politice.

“Dorim sa crestem vizibilitatea autismului la alegeri: un angajament al candidatilor de a sprijini drepturile persoanelor cu autism. Sunt necesare actiuni urgente care vizeaza discriminarea generalizata cu care se confrunta persoanele cu autism din Romania. Prin Angajamentul pentru Autism asociatiile, federatiile si fundatiile mai sus amintite invita candidatii la alegerile locale si europene sa trateze cu prioritate eliminarea discriminarii persoanelor cu autism si sa creeze oportunitati reale pentru diagnosticarea timpurie, accesul la terapie, eficientizarea si normalizarea mecanismului de decontare a terapiilor, integrarea corespunzatoare in sistemul de invatamant si in munca, precum si in societate in ansamblul sau”, se arata intr-un comunicat de presa.

Totodata, pentru transparenta procesului de semnare si asumare a responsabilitatii pentru urmatorul mandat, Asociatia HELP Autism a creat platforma AngajamentAutism.ro, unde toti candidatii si reprezentantii partidelor politice sunt invitati sa semneze Angajamentul pentru Autism. Platforma ofera, de asemenea, posibilitatea ca toti semnatarii sa faca publica sustinerea angajamentului prin distribuirea pe retelele proprii de socializare a formularului semnat.

Sursa foto: Help autism

Etichete: drepturile persoanelor cu autism, help autism

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: