200 de medici rezidenti pentru prima linie | Suplimentarea numarului de paturi ATI in Capitala

21/10/2020
200 de medici rezidenti pentru prima linie | Suplimentarea numarului de paturi ATI in Capitala

200 de medici rezidenti pentru prima linie | Suplimentarea numarului de paturi ATI in Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/200-de-medici-rezidenti-pentru-prima-linie-suplimentarea-numarului-de-paturi-ati-in-capitala/

Numarul paturilor de terapie intensiva in unitatile sanitare din Capitala va fi suplimentat, iar Ministerul Sanatatii a anuntat ca a gasit modalitatea legala de a angaja 200 de medici rezidenti pentru prima linie.

Ministrul Nelu Tataru si secretarul de stat Raed Arafat au decis repartizarea unei unitati mobile cu 12 paturi ATI pentru tratarea pacientilor cu COVID 19 la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

De asemenea, Spitalul Clinic nr. 1 CF Witting va suplimenta la 10 numarul paturilor ATI COVID 19.

Spitalul Clinic Colentina care a fost operationalizat in intregime, prin Ordinul Comandantului Actiunii, pentru tratarea pacientilor infectati cu SARS Cov 2 va avea 29 paturi de ATI functionale, iar Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti un numar de 11 paturi ATI.

Mai mult, s-a decis ca unitatile sanitare de urgenta din Capitala, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca si Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan sa fie desemnate spitale suport COVID pentru sectiile de terapie intensiva, iar

Spitalul Clinic Nicolae Malaxa a fost desemnat unitate sanitara care asigura asistenta medicala pacientilor infectati cu noul coronavirus, prin Ordinul Comandantului Actiunii.

La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan si Spitalul Clinic Nicolae Malaxa vor fi operationalizate cate 10 paturi, in timp ce la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon vor functiona 20 de paturi ATI Covid.

“La toate aceste unitati reprezentantii directiei de sanatate publica vor verifica modul in care au fost realizate separarea circuitelor si asigurarea fluxului pacientilor. Avem in vedere cresterea capacitatii de tratare a pacientilor si in unitatile sanitare din judetele Cluj, Timis, Mures, Iasi, dar hotararea va fi luata dupa ce ]n aceasta saptamana finalizez evaluarea acestora de la fata locului”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, intr-un comunicat MS.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca se are in vedere si suplimentarea personalului medical care lucreaza in prima linie a luptei impotriva COVID-19.

In acest sens, s-a identificat modalitatea legala ca 200 de medici rezidenti si specialisti care au sustinut examenul de specialitate in ATI, Urgenta, epidemiologie, boli infectioase, pneumologie si radiologie si care nu au post, sa poata fi angajati in Spitalul Dr. Dimitrie Gerota, dupa care sa fie detasati in unitatile cu personal insuficient de catre DSU.

Etichete: spitale covid bucuresti, paturi ati bucuresti, ingrijire bolnavi covid, medici rezidenti prima linie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: