200.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie

28/11/2013

200.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/200-000-de-doze-de-vaccin-antigripal-vor-fi-distribuite-medicilor-de-familie/

poza tratament injectabilCampania de vaccinare antigripala in Romania va incepe la recomandarea specialistilor Institutului National de Sanatate Publica. Ministerul Sanatatii a achizitionat pentru aceasta campanie de vaccinare 600.000 de doze de vaccin antigripal.

Medicii de familie vor primi 200.000 de doze de vaccin antigripal

Din cele 600.000 de doze de vaccin antigripal achizitionate de ministerul Sanatatii, 200.000 de doze vor fi distribuite catre directiile de sanatate publica pentru a fi furnizate mai departe medicilor de familie.

Cele 400.000 de doze de vaccin antigripal ramase vor fi distribuite mai tarziu in functie de necesitatile de campanie antigripala. In acelasi timp, dozele vor fi distribuite in teritoriu si la recomandarile venite din partea specialistilor INSP in ceea ce priveste virozele respiratorii.

Campania de vaccinare antigripala nu a fost demarata pana in prezent

Pana in prezent, activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fapt care a determinat sa nu fie demarata campania de vaccinare antigripala, conform analizelor efectuate de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din Institutul National de Sanatate Publica si ale Centrului National de Gripa din INCDMI Cantacuzino.

Pana in prezent, la Institutul Cantacuzino s-au infiolat 212.000 de doze de vaccin antigripal autohton.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: