2 710 medici, medici dentisti si farmacisti sustin examenul pentru obtinerea titlului de specialist

08/09/2020

2 710 medici, medici dentisti si farmacisti sustin examenul pentru obtinerea titlului de specialist

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/2-710-medici-medici-dentisti-si-farmacisti-sustin-examenul-pentru-obtinerea-titlului-de-specialist/

Miercuri, 9 septembrie 2020, Ministerul Sanatatii va afisa, pe pagina de web www.ms.ro, sectiunea Examene si concursuri nationale, arondarea candidatilor pe specialitati si centre universitare de examen, conform prevederilor publicatiei de examen aprobata pentru sesiunea din acest an.

In perioada 23 septembrie – 24 octombrie 2020 se organizeaza sesiunea pentru obtinerea titlului de specialist pentru profesionistii din sistemul de sanatate.

“Procesul de arondare tine cont de criteriul pregatirii de minimum 6 luni din stagiul de baza al specialitatii, efectuata in centrul universitar respectiv si de criteriul existentei unui numar de minimum 3 candidati pe specialitate si centru universitar. Mentionam ca, in situatia in care, pentru anumite specialitati a existat cate un singur candidat pe centru universitar, in mai multe centre universitare diferite, pentru respectarea principiului obiectivitatii evaluarii, candidatii au fost rearondati centrelor universitare invecinate, astfel incat sa existe minimum trei candidati pe specialitate, tinand cont totodata si de pe criteriul distantei minime, care sa implice costuri cat mai reduse pentru candidati, in cazul deplasarii sau pe baza celei de a doua optiuni a candidatului, acolo unde aceasta optiune a fost facuta”, se precizeaza intr-un anunt al Ministerului.

Potrivit sursei citate, pentru specialitatea Medicina de urgenta, examenul se va desfasura numai in centrele universitare Bucuresti si Targu Mures, conform metodologiei aprobate prin Ordinul Comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr.1333/6556/2012.

Anul acesta calendarul de examene si concursuri al MS a fost modificat si adaptat conditiilor epidemiologice. In acest context, examenul de obtinere a titlului de specialist a fost devansat cu o luna de zile.

Etichete: examen medic specialist 2020, examen pentru obtinerea titlului de medic specialist, examen farmacisti, examen dentisti

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 98.000 de minori au fost vaccinati anti-Covid

Propunere de simplificare a procedurii de returnare in farmacii a medicamentelor expirate sau nefolosite

Apel catre guvernanti: “Nu aruncati pe umerii lucratorilor din sanatate raspunderea pentru propriile erori”

In Romania, se estimeaza o crestere a numarului de infectari cu varianta indiana in august-septembrie

Romania are pe stoc zeci de mii de doze de vaccin care expira in curand