Stiri medicale

19 mai – Ziua Internationala a Medicului de Familie

Data ultimei actualizari: 14/05/2014

tuseurectalZiua de 19 mai a fost declarata Ziua Internationala a Medicului de Familie. Anul acesta, ziua va fi marcata printr-o campanie organizata de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Mediafax. De Ziua Internationala a Medicului de Familie vor fi organizate doua evenimente in Bucuresti si diferite comunicari media.

Michael Kidd, presedintele Word Wonca, transmite un mesaj medicilor de familie din toata lumea, precizand ca Ziua Internationala a Medicului de familie marcheaza tocmai importanta profesiei de medic de familie in ciuda dificultatilor pe care le intampina acestia: conditii dificile de munca, lipsa resurselor in unele cazuri pentru practicarea meseriei, diferenta intre orele disponibile si solicitarile profesionale.

Ziua Nationala a Medicului de Familie – 4 iulie

In Romania, Ziua Nationala a Medicului de Familie a fost stabilita pe data de 4 iulie. In fiecare an, Ziua Nationala a Medicilor de Familie este marcata de o conferinta nationala, care in ultimii ani a fost organizata in Arad, Ploiesti, Iasi si Suceava.

Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie” la Neptun

In acest an, Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie” se va organiza la Neptun in perioada 27 – 30 august 2014.
Conferinta este organizata de AMF “Tomis” Constanta, sub egida SNMF.

Sursa: www.snmf.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.