19% dintre romani nu se spala pe dinti nici macar o data pe zi. Vezi ce scuze isi gasesc

15/04/2011

19% dintre romani nu se spala pe dinti nici macar o data pe zi. Vezi ce scuze isi gasesc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/19-dintre-romani-nu-se-spala-pe-dinti-nici-macar-o-data-pe-zi-vezi-ce-scuze-isi-gasesc/

Doua tuburi de pasta de dinti, patru sapunuri si un deodorant, atat folosesc in medie romanii intr-un an, potrivit studiilor de specialitate. Doua studii consultate de gandul, unul Synovate si unul Wrigley, arata situatia dramatica a igienei orale din Romania. Rezultatele sunt concludente: 19% dintre conationali nu pun periuta in gura nici macar o data pe zi, dupa cum arata un studiu recent Synovate, o companie internationala de cercetare.

Procentul mare de romani care nu se spala pe dinti vine din zona rurala. La oras, lucrurile stau ceva mai bine. Astfel, potrivit unei cercetari din februarie 2011, realizata de Wrigley, majoritatea romanilor din orasele mari se spala pe dinti cel putin o data pe zi, in special dimineata.

Conform studiului, 51% dintre conationali isi periaza dintii de mai multe ori in cursul aceleiasi zile, asa cum este recomandat de catre medicii stomatologi.

Printre motivele invocate drept scuze se enumera lipsa timpului si absenta unui spatiu adecvat acestei activitati.

“Sondajul arata ca foarte multe persoane, chiar si din mediul urban, nu au o igiena orala corespunzatoare si nu practica ritualul corect de curatare si ingrijire a dintilor: dimineata, seara, dar si pe parcursul zilei”, explica Adela Avram, reprezentant al companiei care a realizat studiul.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: