19 cazuri noi de rujeola in Alba. Medicii i-au vaccinat pe cei neprotejati

23/06/2017

19 cazuri noi de rujeola in Alba. Medicii i-au vaccinat pe cei neprotejati

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/19-cazuri-noi-de-rujeola-in-alba-medicii-i-au-vaccinat-pe-cei-neprotejati/

Potrivit DSP Alba, 19 cazuri noi de rujeola au fost confirmate vineri in comuna Unirea si in municipiul Aiud.
Conform datelor oficiale, 12 copii sunt bolnavi de rujeola in comuna Unirea, iar 7 minori sunt din municipiul Aiud, toti pacientii fiind izolati sau internati in unitati medicale.

Conducerea DSP Alba si o echipa mixta formata din mai multi specialistii epidemiologi si medici de familie au intreprins masurile de prevenire a raspandirii bolii, s-au deplasat in comunitatile afectate pentru identificarea contactilor, izolarea sau internarea bolnavilor si promovarea campaniei de vaccinare a celor neprotejati.
“Singura modalitate de prevenire a bolii este vaccinarea, insa odata ce rujeola s-a declansat, pot fi tratate numai simptomele. Ne-am deplasat in cele doua comunitati in care riscul de transmitere este mai mare, iar cei care au fost de acord, au beneficiat de vaccinare. Noi nu putem obliga parintii sa-si vaccineze copiii, dar avem obligatia sa-i informam cu privire la existenta vaccinului ROR, la riscurile la care se supun daca il refuza, cat si despre gradul de raspandire al acestei boli la nivel national. Ne bucuram ca astazi au fost vaccinati 31 de copii din comunitatile respective”, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, intr-un comunicat de presa.

Formele de rujeola ale celor 19 copii si adolescenti au fost medii si usoare, o parte dintre ei fiind spitalizati.
In total, la nivelul judetului Alba numarul cazurilor de rujeola a ajuns la 181, in acest an.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: