18 cadre medicale de pe Sectia de Neurologie a SJU Bistrita, confirmate cu Covid-19

25/06/2020
18 cadre medicale de pe Sectia de Neurologie a SJU Bistrita, confirmate cu Covid-19

18 cadre medicale de pe Sectia de Neurologie a SJU Bistrita, confirmate cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/18-cadre-medicale-de-pe-sectia-de-neurologie-a-sju-bistrita-confirmate-cu-covid-19/

Numarul angajatilor de la Sectia de neurologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Bistrita infectati cu noul coronavirus a crescut la 18, in urma testarilor efectuate in randul personalului dupa confirmarea primelor cazuri, potrivit managerului unitatii, Gabriel Lazany.

Acestora li se adauga doi asistenti medicali confirmati cu COVID-19 in ultimele zile, unul de la CT si unul de la ATI, relateaza Agerpres.

La Neurologie sunt infectati cu noul coronavirus doi medici, doua infirmiere si 14 asistente medicale,

Pana in prezent, au mai fost testati si cei 28 de angajati de la Sectia de cardiologie, aflata pe acelasi palier cu Neurologia, rezultatele fiind negative.

In cursul zilei de joi, vor fi testati cei 18 angajati de la Oftalmologie si de la Unitatea de transfuzie sanguina, precum si cei 50 de pacienti internati la etajul in care se afla Neurologia: 25 de la Cardiologie, 23 de la Neurologie si doi de la Oftalmologie, mai transmite sursa citata.

Managerul SJU Bistrita spune ca, daca va fi nevoie, va detasa personal de la alte sectii la Neurologie, avand in vedere numarul mare de infectati, si ca va cere o verificare a modului in care s-a facut triajul epidemiologic la intrarea in tura.

El a mai afirmat ca a deschis o ancheta administrativa la Sectia de neurologie, prima masura luata fiind suspendarea din functie a medicului sef si a asistentului sef.

Din primele discutii purtate cu angajatii, conducerea spitalului a aflat ca personalul de la Neurologie obisnuia sa serveasca masa de pranz impreuna, fara luarea niciunei masuri de protectie.

Etichete: cadre medicale coronavirus, personal medical covid 19, SJU Bistrita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: