173 de centre de evaluare Covid-19 din 230 sunt functionale

21/01/2022
173 de centre de evaluare Covid-19 din 230 sunt functionale

173 de centre de evaluare Covid-19 din 230 sunt functionale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/173-de-centre-de-evaluare-covid-19-din-230-sunt-functionale/

173 din cele 230 de centre de evaluare COVID-19 existente la nivelul tarii sunt deja functionale, a anuntat, vineri, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Sunt 230 de centre in toata tara, s-ar putea sa mai creasca putin numarul lor. 173 sunt functionale acum”, a declarat Alexandru Rafila care a adaugat ca exista si o harta interactiva care poate fi consultata pe site-ul Ministerului Sanatatii, potrivit Agerpres.

Referindu-se la programul acestor centre, ministrul a aratat ca el este unul flexibil, adaptat resursei umane.

“E bine ca avem 230 de centre functionale, exista diferente in ceea ce priveste orarul. (…) Haideti sa vedem intai cum functioneaza, care este adresabilitatea. (…) Totdeauna dimensionezi aceasta capacitate in functie de cerere’, a mai afirmat precizat Rafila.

Potrivit sursei citate, el a explicat ca in Romania sunt disponibile doua medicamente antivirale – Remdesivir, care se gaseste in toate spitalele care trateaza pacienti COVID, si Favipiravir, care se elibereaza din spital sau din centrele de evaluare, punctand ca acesta din urma va exista si in farmaciile cu circuit deschis.

Etichete: centre de evaluare covid, centre de evaluare pacienti covid, tratament covid, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: