17 molecule noi din iunie pentru pacientii cu boli rare

02/06/2014

17 molecule noi din iunie pentru pacientii cu boli rare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/17-molecule-noi-din-iunie-pentru-pacientii-cu-boli-rare/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataPacientii cu boli rare vor avea accesul din luna iunie la 17 molecule noi care au fost aprobate prin Hotarare de Guvern. Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a precizat ca pana la intrarea in vigoare a listei de medicamente compensate, cele 17 molecule sunt o varianta temporara.

17 molecule noi in tratamentul pentru bolile rare

Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a precizat ca moleculele noi sunt incluse in tratamentul bolilor rare, in special in oncologie, pentru cancerele hematologice si epilepsie.

Marius Savu, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a precizat ca impactul financiar al introducerii celor 17 molecule noi in tratamentul bolilor rare este de 50 de milioane de lei pana la sfarsitul anului.

“O prima evaluare este undeva la 50 milioane de lei pana la sfarsitul anului. S-ar putea sa avem si supriza sa fie nevoie de mai multi bani, insa pana la urma sunt convins ca fondurile vor fi gasite, atata timp cat medicamentele vor fi date celor care au nevoie de ele”, a precizat Marius Savu.

Lista completa a medicamentelor compensate ar putea fi functionala din octombrie

Marius Savu a explicat ca in urmatoarele zile vor fi finalizate criteriile pe baza carora moleculele destinate tratamentului bolilor rare vor intra in lista de medicamente compensate.

Presedintele ANMDM a explicat ca in urmatoarea perioada va incepe o evaluarea completa a listei de medicamente compensate si gratuite,  cele mai vechi urmand a fi scoate din lista.

Pentru mai multe informatii despre diagnosticarea si tratamentul in bolile rare, consultati cursul EMC online pe platforma FormareMedicala, Bolile lizozomale in practica MF care poate fi accesat gratuit aici.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. Adrian Tat says:

    Pt.miastenia gravis cand vor fi medicamente de noua generatie?
    Ati vazut macar o data un bolnav de miastenia gravis in criza?credeti ca cei cu epilepsie au prioritate?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: