17.800 de pacienti vor beneficia, in curand, de tratament fara interferon

22/11/2019

17.800 de pacienti vor beneficia, in curand, de tratament fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/17-800-de-pacienti-vor-beneficia-in-curand-de-tratament-fara-interferon/

17.800 de pacienti vor beneficia de tratament fara interferon pe urmatorul contract cost-volum-rezultat dintre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si producatorii de medicamente, potrivit conducerii Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania (APAH).

De asemenea, de tratament vor beneficia si copiii cu hepatita C care au varste mai mari de 12 ani.

Continut educational:

“Tocmai astazi reprezentantii CNAS ne-au si informat… Sunt ultimele zile de negocieri. Se spera ca astazi se vor termina negocierile si in luna decembrie sa se semneze si urmatorul contract. (…) Din pacate, acum suntem in a treia luna in care avem o pauza intre cele doua contracte, pauza pe care ne-o doream evitata daca era posibil. Vestea buna este ca vom avea sansa ca pe noul contract sa avem si copiii de la 12 ani care sa intre pe noile terapii antivirale, sa nu mai trebuiasca sa apeleze la tratamentul cu interferon, ci vor avea acces la noile terapii cu interferon free. Pe urmatorul contract cifra este de 17.800 de pacienti care vor beneficia de tratament”, a declarat Marinela Debu, presedintele APAH, citata de Agerpres.

Etichete: tratament fara interferon, interferon free, tratament ciroza, tratament hepatita c, tratament boli hepatice

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: