16 medicamente noi in lista de compensate si gratuite

22/03/2018

16 medicamente noi in lista de compensate si gratuite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/16-medicamente-noi-in-lista-de-compensate-si-gratuite/

Guvernul a aprobat includerea a 16 molecule noi in lista de medicamente compensate si gratuite de care beneficiaza asiguratii cu sau fara contributie personala.

Medicamentele nou introduse sunt destinate pentru tratamentul mai multor afectiuni: tuberculoza, afectiuni oncologice, astm bronsic,  poliartrita reumatoida, HIV/SIDA, dermatita atopica grava, scrie intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

3 dintre moleculele nou introduse in lista de medicamente gratuite sunt destinate  tratamentelor pentru afectiuni oncologice: leucemie limfoblastica acuta, mielom multiplu si mielom multiplu recidivant.

“Un numar de 9 molecule sunt destinate pentru tratamentul tuberculozei multidrog rezistente. Astfel, Ministerul Sanatatii completeaza lista de medicamente necesare pentru tratamentul pacientilor in cadrul Programului National de Prevenire, Supraveghere si Control al Tuberculozei, asigurand accesul tuturor pacientilor la tratament in momentul in care nu vor mai beneficia de finantarea externa pentru tratamentul tuberculozei”, se arata in comunicatul MS.

Cele 9 molecule noi se adauga celor 21 de denumiri comune internationale (DCI), utilizate in tratamentul bolnavilor cu TB BK sensibila sau multidrog – rezistenta care se afla in lista de medicamente compensate 100%  si care se acorda bolnavilor inclusi in Programul national de tratament al bolnavilor cu tuberculoza.

Rezultatele ultimilor ani demonstreaza o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii in tara noastra, urmare a derularii mai multor programe de combatere a acestei afectiuni, mai transmite sursa citata.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CNAS: Precizari despre modul de lucru offline al furnizorilor de servicii medicale

Vulcanescu (CNAS): Nu consider ca ma fac vinovat de nefunctionalitatea platformei informatice

Dancila cere demisia directorului CNAS si a purtatorului de cuvant al institutiei

Ministrul Sanatatii, despre ‘pacientul acoperit’: Nu ne-am transformat in politie

Persoanele cu deficiente de auz, obligate sa-si echipeze masinile cu oglinzi mai mari