158 milioane lei directionate catre tratamentul urgentelor medicale majore

03/04/2014

158 milioane lei directionate catre tratamentul urgentelor medicale majore

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/158-milioane-lei-directionate-catre-tratamentul-urgentelor-medicale-majore/

poza ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca a aprobat demararea in regim de urgenta a procedurilor necesare pentru Programul National de Servicii Medicale de Urgenta. Astfel 158 milioane de lei au fost alocate pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile de Anestezie – Terapie Intensiva din 79 de spitale din tara.

20 de milioane de lei catre bolnavii diagnosticati cu infarct miocardic

Prin ordinul ministrului Nicolae Banicioiu a fost deblocata suma de 20 de milioane de lei pentru materiale si medicamente necesare bolnavilor diagnosticati cu infarct miocardic acut si care sunt internati in sectiile de terapie intensiva.

Suma de 157,8 milioane de lei aprobata va fi utilizata pentru cumpararea medicamentelor si materialelor necesare in tratamentul de urgenta: seringi, perfuzii, catetere, medicamente si reactivi.

“Programele au fost definitivate de Comisiile de Specialitate ATI si Cardiologie impreuna cu specialistii din Ministerul Sanatatii inca de la inceputul anului. Banii de la buget au existat. Dar, in mod inexplicabil, fosta conducere a ministerului a blocat semnarea si, implicit, demararea acestor programe”, a precizat ministrul Sanatatii.

Ordinele vor intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial

Ministrul Sanatatii a precizat ca este o prioritate in Romania un Sistem National integrat de management al marilor urgente, pre si intraspitalicesc.

“Consideram ca oricat de sarac ar fi un sistem sanitar, asigurarea ingrijirii marilor urgente, a pacientilor aflati intre viata si moarte, trebuie sa fie un obiectiv prioritar, cu atat mai mult cu cat acest sistem face parte si din Strategia Nationala de Raspuns in Situatii Deosebite, in caz de calamitati naturale si atacuri teroriste”, a precizat ministrul Nicolae Banicioiu.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial