15 spitale transferate de la Ministerului Transporturilor catre alte ministere si institutii

18/12/2023
15 spitale transferate de la Ministerului Transporturilor catre alte ministere si institutii

15 spitale transferate de la Ministerului Transporturilor catre alte ministere si institutii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/15-spitale-transferate-de-la-ministerului-transporturilor-catre-alte-ministere-si-institutii/

Camera Deputatilor a aprobat transferul a 15 unitati sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor in subordinea altor ministere si institutii cu retea sanitara proprie.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transferul a 15 unitati sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii in subordinea altor ministere si institutii cu retea sanitara proprie, respectiv Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Academia Romana, autoritatile administratiei publice locale si universitatile de medicina si farmacie acreditate si universitatile care au in structura facultati de medicina si farmacie acreditate, denumite entitati, la cererea acestora, relateaza Agerpres.

Potrivit unui amendament, dupa transferul prevazut in proiectul de lege se interzice schimbarea domeniului de activitate a unitatilor sanitare din reteaua sanitara proprie a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.
Un criteriu nou pe care trebuie sa il indeplineasca unitatile sanitare, conform unui alt amendament, este cel referitor la “proiect/program de dezvoltare si modernizare a infrastructurii de sanatate si de crestere a calitatii serviciului medical, inclusiv un plan de investitii si de dezvoltare a tipurilor de servicii medicale oferite”.

Potrivit sursei citate, vor fi transferate urmatoarele unitati spitalicesti: Spitalul Clinic Cai Ferate nr. 1 Witting Bucuresti, Spitalul Clinic Cai Ferate nr. 2 Bucuresti, Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi, Spitalul Clinic Cai Ferate Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara, Spitalul General Cai Ferate Ploiesti, Spitalul General Cai Ferate Galati, Spitalul Clinic Cai Ferate Constanta, Spitalul General Cai Ferate Brasov, Spitalul General Cai Ferate Pascani, Spitalul General Cai Ferate Simeria, Spitalul Clinic Cai Ferate Oradea, Spitalul Clinic Cai Ferate Craiova, Spitalul General Cai Ferate Sibiu, Spitalul General Cai Ferate Drobeta-Turnu Severin.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 41/2023 privind transferul retelei sanitare a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii catre alte ministere si institutii cu retele sanitare proprii, asa cum sunt reglementate la art. 4 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, a fost adoptat de Senat. Camera Deputatilor este for decizional.

Etichete: transfer unitati sanitare, spitale ministerul transporturilor

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: