15 perchezitii pentru suspiciunea de evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii medicale

13/08/2015

15 perchezitii pentru suspiciunea de evaziune fiscala in domeniul prestarii de servicii medicale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/15-perchezitii-pentru-suspiciunea-de-evaziune-fiscala-in-domeniul-prestarii-de-servicii-medicale/

mascatiIn aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au efectuat 15 perchezitii domiciliare, in Bucurestii si in 2 judete, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscala in domeniul medical si in constructii.

La data de 13 august 2015, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, au efectuat 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, la persoane banuite de evaziune fiscala.

Vor fi puse in executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

Actiunea vizeaza documentarea activitatii unei clinici medicale private din Bucuresti care, in perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, in parte, de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin inregistrarea in contabilitate de operatiuni fictive sau inexacte.

Pentru a-si diminua obligatiile de plata datorate bugetului de stat, agentul economic, in calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, inregistrand achizitii supraevaluate de la firme de constructii.

La randul lor, aceste societati comerciale ar fi evidentiat in contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, in fapt, tot de persoanele banuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala bugetului de stat este de peste 2.000.000 de euro.

La actiune participa 58 de politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, luptatorii ai Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, precum si politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratelor de politie ale judetelor Ilfov si Teleorman.

Activitatile beneficiaza de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

CJAS Hunedoara aloca fonduri mai mari pentru toate unitatile sanitare din judet

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela