14 locuri de munca la clinica de reproducere umana de la Sangeorgiu de Mures

11/07/2011

14 locuri de munca la clinica de reproducere umana de la Sangeorgiu de Mures

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/14-locuri-de-munca-la-clinica-de-reproducere-umana-de-la-sangeorgiu-de-mures/

Cea mai moderna clinica de reproducere umana din Romania a fost inaugurata, ieri, la Sangeorgiu de Mures, informeaza Agerpres. Clinica va oferi servicii la costuri de cinci-sase ori mai mici fata de cele practicate in Europa.

“Reconditionarea acestei cladiri a inceput in urma cu 11 luni si intr-un timp record – in cinci luni – s-a reusit refacerea totala a cladirii, modernizarea acesteia, impartirea si utilarea cu echipamentele moderne. Pe 15 iunie s-a obtinut acreditarea clinicii. Saptamana viitoare va avea loc prima fertilizare in vitro in aceasta clinica si speram ca in noua luni de zile sa va oferim date concrete despre nasterea primului copil la care ne-am adus si noi contributia. O pacienta de 38 de ani, care-si doreste un copil de sapte ani de zile.

Pentru noi va fi prima prioritate pentru ca este prima pacienta”, a declarat presei, dr. George Stefan Vasilescu, directorul medical al Centrului de Reproducere Umana din Sangeorgiu de Mures.Doctorul a spus ca utilarea acestei clinici s-a facut cu cele mai moderne echipamente care exista in momentul de fata la nivel european si mondial, in urma unei investitii ‘destul de mari’, ale carei costuri nu au fost date publicitatii.”Referitor la investitie, a fost una destul de mare, valoarea exacta ramane necunoscuta (…). Avem cel mai modern laborator de fertilizare nu numai din zona, ci din Romania, datorita echipamentelor de ultima ora aduse, toate noi si achizitionate de la firme de renume, care in acest moment le-au etalat ca fiind de ultima descoperire.

Laboratorul de fertilizare in vitro beneficiaza de o metoda nu neaparat noua, dar foarte performanta, si anume injectia intra-cito-plasmatica de sperma, pentru cuplurile care sufera din cauza unei infertilitati masculine, care din pacate in acest moment este in continua crestere”, a subliniat medicul.Seful Clinicii de Reproducere Umana din Sangeorgiu de Mures a mai spus ca Programul national in domeniu este “o gura de oxigen pentru pacientii care se confrunta cu probleme financiare” si ca statul a luat aceasta decizie in urma mai multor cereri din partea unor clinici. Dr. Szabo Bela, seful Clinicii de Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, a sustinut ca a fost imperios necesar crearea unui asemenea centru in zona, intrucat potrivit normelor europene e nevoie de un centru la 1 milion de locuitori.

“Momentan in Romania sunt 17 centre dar distributia lor geografica este absolut dezechilibrata. in tara sunt practic doua centre care s-au infiintat in cadrul unitatilor de stat, dar pana nu s-a lansat Programul national de Fertilizare In Vitro serviciile erau contra cost si asta necesita un efort financiar destul de mare din partea pacientelor”, a precizat dr. Szabo.Acesta a aratat ca rata de succes a unui centru care functioneaza bine este de 35%, iar rata de succes cu copiii dusi acasa este de 28-29%.”Deci, din pacate nici metoda nu este o metoda sigura dar reprezinta mult mai mult decat metodele traditionale de pana acum.

Daca tinem cont de faptul ca infertilitatea afecteaza cam 10-12% dintre cuplurile din populatia noastra si ale Europei, in general, daca ne gandim la cifrele absolute atunci sigur o sa ajungem la cifre mari”, a mai spus dr. Szabo Bela. La Clinica de Reproducere Umana de la Sangeorgiu de Mures au fost create 14 locuri de munca.

Sursa: www.paginamedicala.ro

autor

1 Comentarii

  1. Gabriela says:

    Este foarte trist că avem astfel de legi care nu permit utilizarea serviciului de maternitate surogat. … Din păcate, astăzi aproape fiecare al șasălea cuplu întâmpină probleme de frertilitate și imposibilitatea de a avea copii din alte motive… și suntem nevoiți să cautăm ajutor din alte țări…Ce părere aveți Dvs. de Ukraina? Ce fel de clinică în domeniu de reproducere ne recomandă specialiștii?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: