14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

18/01/2019

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/14-decese-din-cauza-gripei-pintea-rata-de-vaccinare-este-foarte-mica/

14 persoane au murit din cauza gripei pana la ora redactorii acestei stiri, decesul ultimelor trei fiind anuntat vineri, 18 ianuarie.

Ultimul deces din cauza gripei a fost confirmat in Bucuresti la barbat de 71 de ani, care a contactat virusul gripal de tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, nefiind vaccinat antigripal

De altfel, gripa rapune tot mai multi oameni, iar partea de vest a tarii pare sa fie mai sensibila. In aceasta zona s-au inregistrat doar vineri doua decese.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a declarat la Digi24 ca „situatia este foarte grava in acest moment, avem o saptamana epidemica, numarul cazurilor confirmate a depasit cazurile estimate”.

Conform sursei mentionate, in ceea ce priveste preventia, ea a afirmat ca „vaccinarea este cea mai sigura cale, evitarea locurilor aglomerate, prezentarea la doctorul de familie sau la urgente la cele mai mici simptome”.

De asemenea, ministrul a adaugat ca „parintii ar trebui sa evite sa isi trimita copiii la scoala daca prezinta simptome de viroza respiratorii” si a afirmat ca „rata de vaccinare este foarte mica”

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala