14 355 de angajati din domeniul sanatatii vor beneficia de un stimulent de risc aferent lunii aprilie

18/05/2020

14 355 de angajati din domeniul sanatatii vor beneficia de un stimulent de risc aferent lunii aprilie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/14-355-de-angajati-din-domeniul-sanatatii-vor-beneficia-de-un-stimulent-de-risc-aferent-lunii-aprilie/

Pentru luna aprilie 2020, un numar de 14 355 persoane din cadrul unitatilor de primiri urgente, serviciilor de ambulanta, directiilor de sanatate publica si rezidenti, vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2 500 lei brut.

Ministerul Sanatatii anunta ca a finalizat documentatia pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiaza personalul implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor infectati cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Sumele, in valoare de 33 053 000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitatile sa poata efectua cat mai rapid platile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene.

De asemenea, in cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializa, laboratoare, unitati sanitare de urgenta si de transport sanitar aflate in contract direct cu casele de asigurari de sanatate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate. Sumele alocate de catre CNAS sunt in valoare de peste 74 000 000 lei si vor fi, de asemenea, recuperate in cadrul proiectului cu finantare europeana.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

Statura joasa la copil

“Ministerul Sanatatii a primit ultimele liste finale cu personalul din linia intai care beneficiaza de acest stimulent inclusiv vineri, in 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, in unele cazuri, intr-o prima faza chiar cu reticenta managementului unitatilor de asumare a acestor liste. Eu sper ca acum lucrurile sa fie clare si fondurile pentru luna mai sa poata ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta si care merita din plin aceasta recunoastere a efortului depus in beneficiul pacientilor. Am cerut ca platile sa fie realizate cat mai rapid, in urmatoarea perioada” a declarat Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, potrivit unui comunicat de presa.

Etichete: bonus salarial cadre medicale, stimulent salarial personal medical, stimulent de risc angajati sanatate

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Lazar Mariana says:

    Buna ziua.Specificati va rugam :si asistentii medicali din medicina de familie sunt in prima linie.Va rugam sa nu uitati de noi ! Multumesc

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Multumiri pentru cadrele medicale scolare din Oradea: Au lucrat non-stop, in trei schimburi

De Ziua Eroilor, elevii au facut felicitari pentru “eroii lor din linia I” de la Spitalul Judetean Bistrita

Solutii pentru acoperirea serviciilor medicale de asistenta scolara in unitatile de invatamant

Cercetator la Institutul Cantacuzino, despre vaccinul Covid-19: Dorinta este ca produsul sa fie administrat intranazal

Proiect privind reluarea validarii cu cardul de sanatate a unor servicii medicale