138 de centre de vaccinare inchise. Autoritatile vor tranzitia de la centre la medicii de familie

17/02/2022
138 de centre de vaccinare inchise. Autoritatile vor tranzitia de la centre la medicii de familie

138 de centre de vaccinare inchise. Autoritatile vor tranzitia de la centre la medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/138-de-centre-de-vaccinare-inchise/

138 de centre de vaccinare din 28 de judete si-au incheiat activitatea in ultima saptamana, a anuntat medicul Valeriu Gheorghita, seful CNCAV, adaugand ca autoritatile isi doresc ca numarul de vaccinari in cabinetele medicilor de familie sa creasca.

“In ultima saptamana au fost 138 de centre de vaccinare care si-au incheiat activitatea in 28 de judete. Doua centre de vaccinare au fost transformate in centre de testare si sapte centre de vaccinare, in momentul de fata, functioneaza in sistem hibrid. Practic, desfasoara atat activitati de testare, cat si activitati de vaccinare. Acest proces continua periodic, la cel putin doua saptamani se evalueaza activitatea centrelor de vaccinare si acolo unde se considera oportun, unde se poate asigura accesibilitatea la vaccinare prin alte mijloace, cum ar fi prin medici de familie, ne dorim in continuare sa reducem din activitatea centrelor, atat timp cat acestea nu mai au adresabilitate”, a declarat Valeriu Gheorghita, joi, intr-o conferinta de presa.

In prezent capacitatea de vaccinare se pastreaza la 100.000 de persoane care pot primi o doza de vaccin in 24 de ore.

De asemenea, mediul militar a subliniat ca autoritatile isi doresc ca activitatea de vaccinare in cabinetele medicilor de familie sa creasca, astfel incat sa se faca tranzitia de la vaccinarea in centrele dedicate.

“Sunt, in momentul de fata, 3.174 de cabinete de medicina de familie care au activitati de vaccinare (…) si sunt peste 1.095.000 de persoane vaccinate in cabinetele de medicina de familie “, a mai precizat Gheorghita, presedintele omitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Etichete: centre de vaccinare, centre de vaccinare inchise, vaccinare anti-Covid la mediul de familie, valeriu gheorghita

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: