Stiri medicale

13 focare de hepatita A si 84 de bolnavi, la Bacau

Data ultimei actualizari: 05/03/2015

hepatitaaDirectia de Sanatate Publica (DSP) Bacau are in prezent in supraveghere 13 focare hepatita A, 12 localizate in scoli din mediul rural.

Pana acum, 84 de persoane au fost diagnosticate cu aceasta boala denumita si “boala mainilor murdare”.

Doar in aceasta saptamana, in Sectia de Boli Infectioase Copii din cadrul Spitalului Judetean Bacau au fost internat 19 pacienti cu hepatita A.

La nivelul judetului “au fost diagnosticate pana in prezent un total de 80 cazuri de elevi suferind de aceasta maladie”, a afirmat Anda Dumitrescu, purtator de cuvant al DSP Bacau, conform Agerpres.

De asemenea, mai exista si un focar constatat la o familie, in care trei copii si un adult sunt infectati cu hepatita A.

“Toate focarele sunt monitorizate, insa, atentia este indreptata in egala masura in aceste zile si catre persoanele care au intrat in contact cu bolnavii”, a adaugat purtatorul de cuvant al DSP Bacau.

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.