123 de speakeri din 16 tari la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie

07/10/2014

123 de speakeri din 16 tari la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/123-de-speakeri-din-16-tari-la-congresul-national-al-societatii-romane-de-pneumologie/

congresplamani123 de profesori in pneumologie si reputati experti in domeniu la nivel mondial, dintre care 26 de speakeri internationali, vor prezenta cele mai noi informatii din domeniul patologiei respiratorii in cadrul Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie 2014.

Ajuns anul acesta la cea de-a XXIII-a editie, evenimentul isi deschide portile miercuri, 8 octombrie, la Hotelul Ramada din Sibiu.

Manifestarea de inalta tinuta stiintifica ofera participantilor posibilitatea de a interactiona si in acest an cu reprezentati de seama din SUA, Canada, Franta, UK, Italia, Croatia, Polonia, Spania, Grecia, Ungaria, Danemarca, Serbia, Republica Moldova, Bulgaria si Israel, atat in timpul simpozioanelor comune cu Societatea Europeana de Pneumologie si Societatea Franceza de Pneumologie, cat si pe parcursul celor patru zile de congres.

“Bolile respiratorii cronice se numara printre afectiunile care au un impact puternic negativ asupra calitatii vietii pacientilor, precum si asupra vietii economice si sociale. Sunt printre bolile cu cea mai mare rata de mortalitate in lume. De exemplu, bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) nu este numai una dintre cele mai frecvente afectiuni respiratorii, ci este si a patra cauza de deces la nivel mondial. Trebuie sa ne unim fortele si sa abordam multidisciplinar afectiunile respiratorii. Si pentru ca schimbul de idei si informarea stau la baza formarii noastre profesionale, am adus anul acesta la Congresul Societatii nume mari ale pneumologiei internationale”, a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

Editia din acest an a manifestarii stiintifice are ca tema principala „Plamanul si legaturile sale primejdioase” si isi propune sa evidentieze modul in care plamanul este interconectat cu intreg organismul.

Se anunta un program bogat, in cadrul caruia vor fi discutate subiecte de maxima importanta pentru medicii pneumologi, precum si pentru specialistii implicati in managementul patologiei respiratorii.

Concret, la Congresul National al Societatii Romane de Pneumologie vor avea loc 25 de simpozioane majore si 70 de sesiuni de comunicari orale, in cadrul carora 97 de reputati specialisti romani in patologia respiratorie vor dezbate ultimele noutati in domeniu.

Vor fi prezentate lucrari referitoare la infectiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice si co-morbiditatile asociate, afectarea pulmonara in bolile de sistem si patologia somnului.

De asemenea, vor fi dezbatute si cele mai noi informatii referitoare la pneumopatiile interstitiale difuze, ecografia pleurala si abordarea moderna a pacientului fumator.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: