12 localitati din Buzau fara medic de familie | Cel mai in varsta are 75 de ani

30/05/2023
12 localitati din Buzau fara medic de familie | Cel mai in varsta are 75 de ani

12 localitati din Buzau fara medic de familie | Cel mai in varsta are 75 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/12-localitati-din-buzau-fara-medic-de-familie-cel-mai-in-varsta-are-75-de-ani/

12 localitati din judetul Buzau nu beneficiaza de asistenta medicala primara, iar alte cinci comune cu peste 4000 de locuitori se adreseaza unui singur medic generalist, conform datelor Casei de Asigurari de Sanatate (CAS).

Potrivit CAS, exista o criza a medicilor de familie cu precadere in mediul rural acolo unde sunt comune, unele dintre ele cu peste 2500 de locuitori care nu au niciun medic de familie disponibil iar in altele un singur medic generalist trebuie sa raspunda pentru asistenta unui numar de peste 4000 de oameni, relateaza Agerpres.

“Numarul total de medici de familie din judetul Buzau aflati in relatie contractuala cu CAS Buzau este de 183. Localitatile in care functioneaza cei mai multi medici de familie sunt urmatoarele: Buzau, cu un numar de 68 de medici, Ramnicu Sarat cu 20 de medici, respectiv Nehoiu, Berca, Vernesti cu cate 4 medici. Localitatile cu o populatie de peste 4000 persoane care au un singur medic de familie sunt urmatoarele: Cislau, Ramnicelu, Tintesti, Topliceni, Valea Ramnicului. Un numar de 12 localitati nu au medic de familie, Buda si Gura Teghii fiind localitati cu populatie de peste 2500 de persoane”, a transmis CAS, potrivit sursei citate.

Prin urmare sunt cazuri in care medici de familie asigura asistenta medicala in mai multe localitati.

“Cel mai varstnic medic de familie este in varsta de 75 de ani si cel mai tanar medic este in varsta de 30 de ani. Furnizorii de servicii medicale in asistenta medicala primara cu puncte de lucru care acopera mai multe comune sunt in numar de 17”, mai informeaza CAS.

Patronatul Medicilor de Familie atrage atentia despre deficitul medicilor de familie ca va adanci si mai mult cu precadere in mediul rural din pricina pensionarilor, deficit alimentat si de afluxul medicilor catre mediul urban.

Etichete: medici de familie buzau, medici de familie rural, cas buzau

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: