12 burse Neurodiab pentru medici

12/02/2016

12 burse Neurodiab pentru medici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/12-burse-neurodiab-pentru-medici/

Burse pentru medici la VienaSocietatea de Neuropatie Diabetica Neurodiab anuntand demararea proiectului “Bursa Neurodiab”.

Aceasta consta in sponsorizarea participarii, pentru 12 tineri medici rezidenti si specialisti in diabet la Cursul de Pregatire Clinica Postuniversitara „Magyar Imre”, organizat de Asociatia Europeana pentru Studiul Diabetului (EASD), la Budapesta, Ungaria, in perioada 17-19 Noiembrie 2016.

Bursa Neurodiab” reprezinta un ajutor financiar complet oferit tinerilor medici care vor fi selectati, in scopul dezvoltarii lor profesionale.

Toate costurile implicate de participarea la cursul „Magyar Imre” vor fi acoperite de Societatea de Neuropatie Diabetica Neurodiab.

“12 burse vor fi acordate, anul acesta, tinerilor medici rezidenti si specialisti in diabet, nutritie si boli metabolice, pentru a incuraja si sustine formarea medicala, intr-un context international. Bursierii vor avea prilejul sa invete de la experti de renume de peste hotare, sa isi consolideze cunostintele medicale clinice si sa descopere noi abordari profesionale, in ingrijirea pacientilor cu diabet zaharat si complicatii ale acestei afectiuni cronice. Proiectul nostru s-a bucurat de succes in anii anteriori si suntem convinsi ca, si de aceasta data, vom contribui la imbunatatirea calitatii educatiei medicale”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica Neurodiab.

Programul cursului include sesiuni stiintifice, workshopuri, dezbateri, acoperind toate domeniile esentiale, precum si toate noutatile din diabetologia de astazi.

Comitetul de organizare a cursului va fi condus de prof. dr. Peter Kempler, o personalitate care a fost invitata, in repetate randuri, si la evenimentele Neurodiab din Romania.

Aplicatiile pentru „Bursa Neurodiab” sunt deschise reprezentantilor din urmatoarele categorii: rezidenti in diabet, nutritie si boli metabolice; rezidenti in an de rezidentiat II-III-IV; medici specialisti in anul I-II de specialitate.

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 15 aprilie 2016.

Castigatorii burselor vor fi alesi in cadrul Comitetului Stiintific al Societatii de Neuropatie Diabetica, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul Societatii, pana la data de 15 iulie 2016.

Pentru mai multe detalii, cei interesati pot sa acceseze sectiunea dedicata proiectului, AICI

.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: