12.000 de pacienti vor beneficia de tratament fara interferon

07/06/2017

12.000 de pacienti vor beneficia de tratament fara interferon

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/12-000-de-pacienti-vor-beneficia-de-tratament-fara-interferon/

Un numar de 12.000 de pacienti vor beneficia de tratament fara interferon, a anuntat presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Marian Burcea.

“Este foarte important. Prin Legea bugetului din 2017 s-au alocat peste trei miliarde de euro pe contractele cost-volum si cost-volum-rezultat. In cadrul programelor cost-volum si cost-volum-rezultat, in terapia hepatitelor C in diverse stadii — 12.000 de pacienti fata de 5.000 cat au fost anul trecut. Programul functioneaza. Avem in portofoliu 12.000 de pacienti pe diverse terapii in cazul hepatitei C si post-transplant”, a spus seful CNAS, conform Agerpres.

El a amintit ca fondurile alocate de Casa anul trecut pentru tratamentele medicamentoase in ambulatoriu s-au ridicat la aproape 1,8 miliarde de euro, ceea ce reprezinta aproximativ 33% din fondul de sanatate.

“In fiecare an, aceste sume au crescut poate mai mult decat rata cresterii economice a Romaniei. Pentru anul in curs a fost prevazuta o crestere de peste 24% a sumei alocate medicamentelor utilizate in cadrul programelor nationale de sanatate, ceea ce inseamna o cifra destul de importanta in acest context”, a mai explicat Burcea conform sursei mentionate.

Potrivit acestuia, renuntarea la mecanismele birocratice ale comisiilor terapeutice de pe langa CNAS reprezinta un alt factor important pentru accesul pacientilor mai rapid la tratamente.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: