113, numar de urgenta pentru SMS-uri in cazul persoanelor cu deficiente de auz si vorbire

10/06/2015

113, numar de urgenta pentru SMS-uri in cazul persoanelor cu deficiente de auz si vorbire

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/113-numar-de-urgenta-pentru-sms-uri-in-cazul-persoanelor-cu-deficiente-de-auz-si-vorbire/

NUMAR 113Incepand de joi, 11 iunie, persoanele care au dizabilitati de auz si/sau vorbire vor putea sa foloseasca numarul unic 113 pentru mesajele asociate apelurilor de urgenta.

Pe langa numarul unic de urgenta 112, utilizat la nivel national de toate categoriile de persoane, acum exista si un al doilea, disponibil doar in cazul persoanelor cu deficient de auz si vorbire.

Legea nr. 132/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 401 din 8 iunie si va intra in vigoare joi, scrie avocatnet.ro

Aceasta prevede ca persoanele cu dizabilitati de auz si/sau vorbire sa foloseasca in mod gratuit acest numar, 113, pentru a trimite un SMS atunci cand au nevoie de ajutor sau pentru a semnala o situatie de urgenta.

Totusi, cum se preconizeaza ca vor exista si multe SMS-uri false, ca si in cazul numarul 112, cand mare parte dintre apelurile primite nu sunt reale, persoanele care vor transmite cu rea-vointa, in mod repetat SMS-uri la acest numar , 113, vor fi amendate cu o suma cuprinsa intre 500 si 1.000 de lei.

Si in cazul in care un SMS contine injurii la adreesa operatorilor, la fel, se va aplica o astfel de amenda.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Primele centre de vaccinare de tip drive-thru, functionale pana la finalul lunii aprilie

Comunicare medic pacient – instrumente practice

Dr. Dina Mergeani, despre proiectul de norme al Contractului-Cadru: Mai multa munca cu bani mai putini

Maratonul vaccinarii, la Timisoara, cu sute de medici si voluntari

Medicii de familie: Medicina primara devine domeniu de experiment pentru decidentii CNAS