11.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din Olt

19/10/2018

11.000 de doze de vaccin antigripal vor fi distribuite medicilor de familie din Olt

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/11-000-de-doze-de-vaccin-antigripal-vor-fi-distribuite-medicilor-de-familie-din-olt/


Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt a primit luna aceasta 11.000 de doze de vaccin antigripal pe care le va distribui cabinetelor medicilor de familie pentru imunizarea populatiei din grupele considerate la risc, potrivit reprezentantilor institutiei.

Potrivit Agerpres, o prima tranşa de vaccin antigripal, de 1.640 de doze, a ajuns la DSP Olt in luna septembrie şi a fost folosita deja pentru imunizarea personalului medical şi auxiliar din unitatile sanitare, a persoanelor din institutii de ocrotire sociala şi a unor varstnici iar alte doua tranşe de vaccin antigripal au fost livrate in judet in luna octombrie şi urmeaza a fi distribuite cabinetelor medicilor de familie.
Un numar de 30.300 de persoane din judetul Olt au fost catagrafiate ca facand parte din grupe la risc şi care doresc sa se vaccineze antigripal in acest sezon rece.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 8 EMC:

HTA – Actualitati Ghid ESC/ESH

 
In primele patru luni ale anului 2018 in judetul Olt au fost inregistrate peste 90 de cazuri de gripa iar o gravida care a contactat virusul a decedat in aprilie.
Cazurile de infectii respiratorii acute şi pneumonii sunt mai numeroase cu peste 500 in a doua saptamana a lunii octombrie fata de prima saptamana a aceleiaşi luni, astfel ca in perioada 8-14 octombrie, in judetul Olt, au fost diagnosticate cu infectii respiratorii acute 1.506 de persoane şi cu pneumonii 524 de persoane, 146 de bolnavi necesitand internare, mai scrie sursa mentionata.
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Sapte state UE, printre care si Romania, starnesc ingrijorare in Europa privind evolutia epidemiei Covid-19

In urmatoarea perioada, 25.000 de cutii de Euthyrox vor fi importate in Romania

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari s-au inscris la admitere la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga