100 de interventii chirurgicale pe cord realizate de medici romani si italieni

12/05/2015

100 de interventii chirurgicale pe cord realizate de medici romani si italieni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/100-de-interventii-chirurgicale-pe-cord-realizate-de-medici-romani-si-italieni/

sala-de-operatiiIn aceasta saptamana, medicii italieni si romani care colaboreaza in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice au ajuns la un bilant de 100 interventii chirurgicale pe cord.

“Am reusit ceea ce ne-am propus, adica sa salvam aici, acasa, copiii nostri care se nasc cu malformatii cardiacefara a mai fi necesar transferul lor in unitati sanitare din alte tari. Anul trecut am stabilit cu reprezentantii clinicii italiene ca vom continua acest program si ca il vom dezvolta la nivel national. In prezent se realizeaza interventii la Bucuresti la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “M. S. Curie” si in alte 4 centre din Iasi, Tg. Mures, Cluj Napoca si Timisoara”, a declarat Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii.

In luna iulie 2014, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a semnat extinderea Programului de cooperare intre Ministerul Sanatatii si Clinica San Donato, program in cadrul caruia echipe de medici italieni si romani opereaza copii cu malformatii congenitale cardiace in cadrul spitalelor din Romania.

“Cea de-a doua componenta a programului o reprezinta cea de instruire a personalui medical in domeniul chirurgiei cardiace. Tinta noastra este ca in anul 2016, dupa 2 ani de la infiintarea programului, echipa de medici romani sa poata efectua in integralitate interventiile, fara coordonarea medicilor din Italia”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii a felicitat echipele de profesionisti romani si italieni pentru ca toate cele 100 de interventii realizate au avut o rata de succes de 100%.

La randul lor, medicii italieni au subliniat importanta acordului incheiat cu Ministerul Sanatatii si a suportului acestei institutii.

Mortalitatea infantila datorata malformatiilor congenitale ale sistemului circulator reprezinta peste 11% din totalul deceselor copiilor cu varsta sub 1 an.

Numarul anual de copii cu probleme cardiace, printre nou-nascuti, este de aproximativ 2.500-3000 de cazuri noi pe an.

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: