Stiri medicale

10 pasi pentru miscare

Data ultimei actualizari: 26/03/2013

poza consult medical batraniSocietatea Nationala de Medicina Familiei si  compania MSD  lanseaza in cadrul platformei „Impreuna pentru viata”  programul educational „10 pentru miscare”, program  care are ca obiectiv cresterea gradului de constientizare a impactului bolii artrozice asupra calitatii vietii pacientilor din Romania.

Programul se adreseaza  medicilor de familie si se va desfasura pe tot parcusul anului 2013 in 16 orase ale tarii printre care: Galati, Pitesti, Targu Mures, Cluj, Timisoara, Oradea, Sibiu, Iasi, Ploiesti, Bucuresti, Bacau, Constanta si Brasov. Cu ajutorul acestui program se doreste  cresterea semnificativa a gradului de diagnosticare precoce a acestei boli degenerative si invalidante in Romania, pentru a conduce la cresterea calitatii vietii pacientilor ca urmare a initierii unui tratament precoce adecvat.

In Europa se vorbeste tot mai mult de „Healthy Life Years” (HLY) – care masoara numarul de ani pe care o persoana ii mai are de trait fara dizabilitati. Odata cu imbatranirea populatiei, cu cresterea sperantei de viata, a devenit tot mai importanta ideea de a oferi calitate vietii, de a ajuta pacientii sa ramana cu o viata activa si independenta. Boala artrozica este atat de frecventa, incat este aproape subinteleasa pentru o mare parte a pacientilor nostri. Artroza nu omoara, dar chinuie si conduce catre invaliditate. A aduce la zi informatiile complete asupra acestei patologii, asupra posibilitatilor de a aduce alinare sau stabilizare a bolii, asupra terapiilor farmacologice si nonfarmacologice utilizabile pentru pacientii nostri, este o abordare necesara si fireasca pentru societatea profesionala a medicilor de familie” a declarat dna dr. Rodica Tanasescu, presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.